De Jonckheer in Zeist

Corona maatregelen

CORONA MAATREGELEN

Op deze pagina vindt u de door ons genomen maatregelen voor de (her)opening. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en de aangescherpte maatregelen van de Rijksoverheid om verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen.

Wij vragen u de volgende maatregelen en richtlijnen te volgen:

VEEL GESTELDE VRAGEN OMTRENT HET CORONAVIRUS

Bekijk hier de veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan altijd contact met ons op, wij helpen u graag verder.

  1. Moet ik reserveren of kan ik ook zo binnen lopen?

Wij mogen in juni tot 30 gasten binnen in ons restaurant ontvangen maar alleen op reservering. Vanaf 1 juli mogen dit 100 gasten worden wanneer de situatie niet verslechterd. Buiten op het terras hoeft u niet te reserveren. Wel zullen wij vragen om u naw gegevens wanneer u reserveert of als u komt aanlopen zonder reservering.

  1. Bestaat er risico op infectie door contact met objecten en oppervlakken?

Dit risico bestaat, maar is veel kleiner dan door rechtstreeks contact met een besmet persoon. Het virus overleeft in ideale omstandigheden gemiddeld zo’n drie uur op gladde oppervlakken en materialen (zoals deurklinken, leuningen, tafels…). Op absorberend materiaal (zoals karton, papier, textiel…) kan het virus niet goed overleven. Het virus is zeer gevoelig voor uitdrogen, warmte en zonlicht. Wie virus druppeltjes via contact met de handen in de mond, neus of ogen binnenkrijgt, kan besmet raken met het virus. Het is daarom belangrijk om regelmatig en grondig de handen te wassen na contact met oppervlakken en verpakkingen die door veel mensen worden aangeraakt.

  1. Kan ik besmet raken door voedsel?

Tot op heden is voeding niet geïdentificeerd als een bron of manier waarop het virus wordt overgedragen. Bovendien zijn coronavirussen niet erg resistent in de omgeving. Deze virussen worden snel geïnactiveerd als ze op oppervlakken terechtkomen. De kans dat een consument via voedsel besmet raakt met het Covid-19 virus, is op basis van de huidige kennis dan ook zeer onwaarschijnlijk en niet aangetoond.

  1. Hoe kan ik voorkomen dat ik de mensen om me heen besmet? Hoe kan ik voorkomen dat ik besmet raakt als iemand om me heen besmet is? – in bijv. het restaurant of toilet?